خانه » رولیک نوار نقاله
رولیک نوار نقاله
رولیک نوار نقاله چیست؟
با پیشرفت صنعت، به منظور حمل و نقل آسان بار، از نوار نقاله در جایجای دنیا استفاده میشود. مهمترین بخش در نوار نقاله، رولیک کانوایر است که در واقع ستون نگهدارنده آن محسوب و باعث حرکت مستمر آن میشود. در ادامه با آلفارول همراه باشید تا بیشتر درباره رولیک نوارنقاله بدانید.
ابتدا یک توضیح تکمیلی درباره نوار نقاله و اجزای آن به شما میدهیم تا درک مطلب برای شما راحتتر باشد. جابهجایی اجسام سنگین در صنعت، کارخانهها و فروشگاهها به کمک یک وسیله ریل مانند به نام نوار نقاله یا تسمه نقاله (Conveyor Belt) انجام میشود. این وسیله که کانوایر نیز نام میگیرد، برای انتقال مواد و اشیاء به صورت مستمر استفاده میشود. نوار نقاله یک نوار پهن است که روی یک رولر یا غلطک نوار نقاله حرکت میکند و یا به صورت افقی و مستقیم یا به صورت شیب دار و در ارتفاع ساخته میشود. نمونه متداول آن را میتوانید در فروشگاهها ببینید که خریدهای شما روی آنها به سمت صندوق جابهجا میشود. در واقع نوار نقاله برای صرفهجویی وقت و صرفهجویی انرژی بسیار مفید است. از اجزای این وسیله باید به:
- تسمه یا نوار
- فریم یا قاب
- اتصالات
- موتور محرک
- تنظیم کننده سرعت یا جعبه دنده (گیربکس)
- سفت کن نوار
- غلتکها یا رولرها
اشاره کنیم. هر یک از این اجزا وظایفی برعهده دارند که باعث عملکرد درست نوار نقاله میشود. اما مهمترین قطعه، غلتکها یا همان رولیک نوار نقاله هستند.
رولیک چیست :
در دنیای صنعت و تکنولوژی، استفاده از دستگاه نوار نقاله بسیار رایج بوده و از اهمیت بالایی برخوردار است این دستگاهها از تسمههای مخصوص برای انتقال مواد استفاده میکنند. رولیک ها یکی از اجزای اصلی تسمه نقالهها هستند و نقش بسیار مهمی در انتقال مواد دارند. آنها به عنوان هرزگرد در سیستمها استفاده میشوند و در صنایع مختلف، از جمله معادن، نقش بسیار اساسی دارند. همچنین انتخاب ابزار با کیفیت و کم اصطکاک بسیار حیاتی است، زیرا این موضوع میتواند به بهبود عملکرد و کارایی دستگاه نوار نقاله کمک کند. علاوه بر این، رولیک ها با نامهای مختلفی مانند ROLLER، IDLER و درام شناخته شده و در بسیاری از صنایع و کارخانجات برای انتقال مواد و سطوح متحرک استفاده میشوند.
کاربرد رولیک نوار نقاله
شاید در تصاویر تلویزیونی رولیک کانوایر را دیده باشید. یکی از اصلی ترین تجهیزاتی که در کارخانجات و شرکت های تولیدی به وفور یافت می شود. لوله های هرزگردی که روی یک محور مدام در حال گردش است و امکان انتقال مواد یا وسایل را از یک نقطه به نقطه دیگر فراهم میکند .و اما قیمت رولیک نوار نقاله به عوامل مختلفی چون کیفیت ساخت آن، ضخامت و قطر و جنس آن وابسته است. در این مطلب از آلفا رول درباره نحوه پیدایش و راهنمای خرید این قطعه کاربردی در صنعت سخن خواهیم گفت.
رولیک کانوایر، رولر یا غلتک وسیله اصلی نگهدارنده نوار نقاله است. هر رولیک از چند رولر ساخته شده و هر رولر یک یا چند بلبرینگ دارد که به حرکت مستمر نوار نقاله کمک میکند. کاهش اصطکاک بین تسمه و دستگاه و سهولت انتقال از جمله وظایف رولیک نوار نقاله است. اگر رولیکها در سیستم انتقال نباشند، عمر مفید قطعاتی مانند: تسمه نقاله، موتور، گیربکس و درامهای محرک و متحرک کم میشود.
اگرچه وظیفه اصلی رولیک کانوایر کمک به سهولت حمل و نقل است. اما از کاربردهای آن باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- بستهبندی و جابهجایی از انبار کارخانهها و شرکتها
- حمل و نقل موارد غذایی، محصولات صنعتی، دارویی و…
- حمل و نقل چمدانها و وسایل مسافران در فرودگاهها
- جابهجایی مواد بسیار سنگین کارخانههای فولادسازی، فلزهای سنگین و خودروسازی
به طور کلی رولیک نقش کلیدی در نوار نقاله دارد.
کاربرد رولیک نوار نقاله در صنایع چیست؟
بررسی رولیکها به جهت دارا بودن بیشترین فراوانی در اجزای نوار نقاله بسیار مهم است. اهمیت بررسی کاربرد رولیک در صنایع به این نکته برمیگردد که این وسیله، قطعه اصلی در نگه داشتن نوار نقاله است. پس به جرئت میتوان گفت که رولیک نقش حیاتی و اساسی در سیستم انتقال یا جابجایی مواد ایفا میکند و کاربریهای زیادی در این سیستم دارد. ما تصمیم داریم در این مقاله از آلفارول به شناخت بیشتر این قطعه به عنوان هموار کننده مسیر صنعتگران بپردازیم.
دنیای صنعت، شگرف و اعجازبرانگیز است. بدین معنی که وجود یک قطعه کوچک و ساده، میتواند تحولی بس عظیم در کاربری دستگاههای مختلف ایجاد کند. رولیکها یکی از همین ابزار پرکاربرد هستند که از اعضای اصلی نوار نقالهها یا کانوایرها به شمار میآیند. قبل از آنکه به کاربرد رولیک در صنایع پرداخته شود، بهتر است بیشتر با این قطعه آشنا شوید. رولیک (Roller) متشکل از یک یا چند رولر است که هر رولر نیز یک یا چند بلبرینگ (جهت ایجاد چرخش) دارد. این عمل برای اطمینان از دوران آزاد انجام میشود. رولرها را میتوان به وسیله پایه یا با نصب روی نوار نقاله نگه داشت. همانطور که نوار نقالهها اندازهها و اشکال متفاوت دارند رولیکها نیز میتوانند در ابعاد و ظاهر، متغیر باشند. آنها قطعاتی هستند که به صورت استوانهای طراحی میشوند و به طور کلی 2 نوع معمول بالایی و پایینی دارند. به دلیل آنکه نوار نقالهها کاربردهای بیشماری در صنایع متفاوت و بهروز دنیا دارند، رولیکها نیز از این قاعده مستثنا نیستند.
شناخت ساختار رولیک ها
با وجود فراوانی کاربرد رولیک در صنایع، ساختار یک رولیک بسیار ساده است. قطعهای را تصور کنید که در میانه مسیر نوار نقاله زیر تسمهها قرار میگیرد تا عملکرد رفت و برگشت را میسر کند. از لحاظ ساختاری رولیک و غلطک به هم شبیه هستند با این تفاوت که رولیکها هرزگرد بوده و 2 وظیفه اصلی در قبال کانوایرها دارند. روان کردن حرکت و مقاومت در برابر اوزان مختلف در طی مسیر حرکت، تکالیف و وظایف رولیک را تشکیل میدهند. بدنه یک رولیک به وسیله درگیر شدن با نوار به گردش در میآید و آن را به جلو حرکت میدهد. این قطعات از قطرها و اندازههای متفاوتی تشکیل میگردند. همچنین یکی از کاربریهای اصلی آنها پیشگیری از افتادگی یا همان شکم دادن نوار نقاله است.
کاربرد رولیک در صنایع مختلف
وظیفه اصلی رولیکها تحمل قطعات متنوع با اوزان متفاوت در طول مسیر رفت و برگشت نوار نقاله است. کاربرد رولیک در صنایع به کاربردهای نوار نقاله در صنایع متفاوت برمیگردد. زیرا این قطعه به عنوان مهمترین عضو نوار نقاله، سبب رشد و پیشرفت صنایع میشود، همچنین از اتلاف هزینههای مالی و نیروی کار اضافه جلوگیری میکند. همینطور رابطه بسیار مستقیمی بین نوار نقاله و رولیک وجود دارد یعنی با غلط خوردن رولیک، تسمه یا نوار نقاله شروع به کار میکند و این موضوع کاربرد اصلی رولیک محسوب میشود. به طور کلی هرجا که نیاز به جابجایی و حملونقل یا انتقال بار باشد از رولیک و نوار نقاله به عنوان عامل محرک و عامل انتقال استفاده میشود اما در این بخش به یادآوری کاربردهای رولیک در صنعت خواهیم پرداخت:
- صنایع سیمان، گچ و آهک
- صنایع فولاد
- صنعت معادن و مصالح
- صنایع ریختهگری و لولهسازی
- صنعت حملونقل و انتقال بار
- صنایع غذایی و مواد شیمیایی
- صنعت بستهبندی و جابجایی مواد بسیار کوچک یا درشت
معرفی مزایای رولیک نوار نقاله در صنعت
به دلیل اینکه این جزء به ظاهر ساده، بخشی اساسی در بهینهسازی فرایندهای صنعتی ایفا میکند یا در اصطلاح کاربرد رولیک در صنایع بیشمار است به تشریح مزایای استفاده از آن نیز میپردازیم:
- امکان انتقال اجسام به صورت دائمی
- کاربرد منحصربهفرد در صنایع بیشمار
- تحمل اوزان (وزنها) مختلف
- منعطف و ضربهگیر
- استفاده و نگهداری آسان
- کاهش هزینهها
با پیشرفت تکنولوژی، این ابزار کاربردی روزبهروز رونق بیشتری پیدا میکند و مواردی چون سایش، ایجاد آلودگی صوتی و هزینههای مربوط به تعمیر و نگهداری آن کاهش پیدا کرده است. بنابراین صنعتگران از این قطعه در نوار نقاله بهره فراوانی میبرند.
انواع رولیک نوار نقاله
اساسی ترین کاربرد رولیک نوار نقاله
از این قطعات برای اهداف مختلف استفاده میشود. همچون حمل نقل یا بسته بندی مواد، موارد زیر از جمله مهمترین استفاده کنندگان از این تجهیزات به شمار می روند.
- جابهجایی مواد غذایی و انواع محصولات صنعتی، دارویی و…
- بسته بندی و حمل از انبار در کارگاهها و شرکت ها
- حمل و نقل چمدان در فرودگاه ها و ترمینال های پرواز و قطار
- صنایع فولاد سازی و حمل و نقل انواع مواد بر پایه فلزات سنگین و در نهایت کارخانه های خودرو سازی
- معادن برای جابه جایی مواد اولیه استخراجی به صورت فله
به طور کلی هر شرکت، کارگاه، کارخانه و سیستمی که به حمل و نقل مداوم نیاز داشته باشد و این ترمینال حمل و نقل در داخل یک واحد باشد باید از این نوارها استفاده کند.
رولیک کانوایر چه وظایفی دارد؟
رولیک نوار نقاله، رولر یا غلتک وسیله اصلی نگهدارنده نوار نقاله است. هر رولیک از چند رولر ساخته شده و هر رولر یک یا چند بلبرینگ دارد که به حرکت مستمر نوار نقاله کمک میکند. کاهش اصطکاک بین تسمه و دستگاه و سهولت انتقال از جمله وظایف رولیک نوار نقاله است. اگر رولیکها در سیستم انتقال نباشند، عمر مفید قطعاتی مانند: تسمه نقاله، موتور، گیربکس و درامهای محرک و متحرک کم میشود.
رولیک نوار نقاله چه نقشی در صنعت دارد؟
قبل از اینکه به بحث بپردازیم ابتدا لازم است اطلاعاتی درباره نوار نقاله داشته باشیم. این نوارها سیستم های حرکتی هستند که مسئولیت جابجایی محصول یا بسته بندی های مختلف را برعهده دارند. نمونه هایی از آن را فرودگاها می توان دید که چمدان مسافران بر روی آن در حال حرکت است.
رولیک ها در واقع غلطک هایی هستند که در یک محور حرکت می کنند. و در اندازه های مختلف و مطابق نیازهای صنعتی و خدماتی مختلف عرضه می شوند. توجه داشته باشید یکی از مهم ترین نکات خرید رولیک نوار نقاله توجه به ابعاد و سایز آن است. این قطعات به سادگی روی نوار نقاله قرار گرفته و با حرکت دورانی خود باعث ایجاد یک فضای مسطح و چرخشی می شوند.
مکانیزم رولیک نوار نقاله
مجموعه ای از قطعات مختلفی است که در یک فرایند صنعتی مانند برشکاری ، جوشکاری ، پرسکاری در یک قاب قرار گرفته و اجسام مختلف را به صورت چرخشی جابجا می کند. از این قطعه برای مصارف مختلفی استفاده می شود مثل جابه جایی جعبه ها مختلف کارخانجات، جعبه های مقوایی فروشگاه ها، پالت و کیسه های پلاستیکی و فلزات و حتی جابجایی های حساس و بدون دخالت دست مثل تخته های برد و سینی ها و همچنین در معادن برای جا به جایی مواد اولیه معدنی استفاده میشود. نوار نقالههای غلتکی به دلیل ماهیت حمل و نقل کالا معمولاً در مکان هایی مثل انبار یا تأسیسات تولیدی کاربرد دارند.
استفاده از conveyor roller
استاندارد در سیستم نوار نقاله میتواند موجب افزایش بازدهی سیستم انتقال ، طول عمر بیشتر تسمه نقاله و در مجموع افزایش بهره وری کارخانه، معادن و… شود. شما میتوانید این conveyor ها را بسته به نوع کاربری از جنس فولاد، گالوانیزه، پلاستیکی یا فولاد ضد زنگ تهیه کنید. رولیک ها در واقع غلطک هایی هستند که در یک محور حرکت می کنند. و در اندازه های مختلف و مطابق نیازهای صنعتی و خدماتی مختلف عرضه می شوند. توجه داشته باشید یکی از مهم ترین نکات خرید رولیک نوار نقاله توجه به ابعاد و سایز آن است. این قطعات به سادگی روی نوار نقاله قرار گرفته و با حرکت دورانی خود باعث ایجاد یک فضای مسطح و چرخشی می شوند.
با کارشناسان آلفا رول تماس بگیرید و خرید رولیک نوار نقاله مناسب کسب و کار خود را انجام دهید.
رولیک نوار نقاله چگونه کار میکند؟
همانطور که در بالا توضیح داده شد غلتک نوار نقاله وظیفه پشتیبانی تسمه نقاله را بر عهده دارد. تسمه نقاله به دور قرقره های یک حلقه بی پایان می چرخد، تسمه نقاله دارای یک بخش رفت و یک بخش برگشتی است. برای درک صحیح عملکرد غلتکهای نقاله ابتدا تعدادی از اجزای یک تسمه نقاله را شناسایی میکنیم. تسمه از نقطه تغذیه شروع میشود جایی که مواد روی آن ریخته میشوند. هدف تسمه این است که مواد را به نقطه تخلیه منتقل کند. قسمت رفت یا بیرونی تسمه نقاله همراه با مواد از نقطه تغذیه به نقطه تخلیه حرکت می کند و قسمت بالایی یا حمل نامیده می شود. قسمت پایینی یا برگشتی بدون مواد از نقطه تخلیه به نقطه تغذیه بر می گردد.
طراحی رولیک کانوایر بر اساس استانداردها
هر چند که طراحی تجهیزات گفته شده، ساده است اما پیشرفت های زیادی انجام شده که به آن اجازه دهد تا با روندهای صنعت همگام شوند. بزرگترین نوآوری در رولیک های نوار نقاله ، رولیک های خودموتور یا درایو است. به طوریکه هر conveyor roller به طور مستقل با موتوری که در آن تعبیه شده است میتواند بچرخد که این نوع رولیک به طراحان این شرایط را فراهم میکند تا کنترل بسیار زیادی بر روی سیستم نوار نقاله داشته باشند. این امر نه تنها سرعت حرکت مواد در مسیر را چند برابر کرده است، بلکه به نوار نقاله ها نیز اجازه می دهد تا در دورهای معکوس نیز استفاده داشته باشد این ها می توانند در کاربردهای دو جهته به خوبی کار کنند زیرا این ابزار با تغییر جهت موتور، مواد را به هر جهتی هدایت می کنند. در بخشهای بعدی، انواع مختلف نوار نقاله های غلتکی برقی را بررسی خواهیم کرد زیرا انواع زیادی برای استفاده با طیف وسیعی از مواد مناسب هستند.
معرفی انواع مختلف رولیک نوار نقاله
conveyor موجود در بازار بر حسب دامنه کاربرد و نحوه طراحی درطیف گسترده تولید می شوند. و کارخانجات و معادن مختلف با توجه به موادی که میخواهند روی آن حمل کنند و یا شرایط آب و هوایی مختلف نیاز به انواع رولیک دارند. مهم ترین موضوعی که باید در مورد انواع رولیک نوار نقاله بدانید این است که این قطعه های بر حسب فرم بدنه، قطر، ضخامت و همینطور دامنه کاربرد (قطر لوله ، نوع سرویس کاری، شرایط کاری، بار روی نوار و سرعت نوار)تقسیم بندی میگردند. رولیک نوار نقاله انواع مختلفی دارد. البته تمام رولیکها یک هدف را دنبال میکنند. در ادامه درباره انواع رولیک به شما توضیح میدهیم.
رولیکهای پلیمری
مهم ترین مزیت این قطعه این است که برخورد اجسام سخت و تیز و همچنین مایعات با خاصیت خورندگی باعث خوردگی آن نمی شود. کاربرد آن بیشتر در کارخانجات حمل سرامیک و کاشی، پتروشیمی و شرکت های سیمانی است. از دیگر مزیت های آن کاهش مصرف برق بوده و در محیط های شرجی بسیار مناسب است.
رولیک پرسی و معمولی
مدلهای معمولی از جمله ارزان ترینها هستند. در واقع اگر قصد خرید رولیک کانوایر ارزان را دارید با توجه به فرایند تولید ساده تر که در آن استفاده میشود گزینه مناسبی است. در قطعات پرسی از بلبرینگهای 6202 و 6203 استفاده خواهد شد و البته که توان کاری، دوام فنی و طول عمر بیشتری نیز دارند. نوع پرسی امروزه یکی از پرمصرفترینها هستند و میتوانند در سیستمهای حمل، توان وزنی زیادی را تحمل کنند. این سری از رولیکها در قطر ها 60، 76 و 90 میلیمتر تولید میشوند. بیشترین کاربرد را در صنایع و معادن دارند.
رولیک نوار نقاله تعویض شونده
این مدلroller conveyor که به اصطلاح تعویضی یا جوشی نیز میگویند به صورت سفارشی سازی شده قابل تهیه هستند و قابلیت تعویض بلبرینگ دارد. موضوع مهم دیگر در مورد این محصول این است که روی بلبرینگ این محصول انواع محافظ در نظر گرفته شده که از ورود گردوغبار جلوگیری میکند.
رولیک راهنما
عملیات هدایت نوارهای نقاله به وسیله رولیک راهنما انجام میشود. وظیفه این نوع رولیکها هدایت نوار به سمت مرکز تسمه نقاله است. این رولیکها اکثراً خودتنظیم هستند و به صورت خودکار به انحراف نوار واکنش نشان میدهند. برای مثال وقتی نوار دچار انحراف شود، رولیک نوار نقاله راهنما آن را به محل اولیه خود برمیگرداند. توصیهای که در هنگام نصب این نوع رولیک میشود این است که غتلکهای راهنما نباید هیچوقت در ناحیه بارگیری قرار گیرند زیرا آنها بالاتر از رولیکهای معمولی برای حمل بار هستند و در نتیجه نوار نقاله را در هنگام چرخش را بالا میبرند. نسبت به سایر مدل های موجود در بازار قیمت کمتری دارند و البته نوع کاربرد آنها نیز محدودتر است.
رولیک نوار نقاله رفت و برگشتی
این مدل از جمله متداول ترین و پر کاربرد ترین گزینه های عرضه شده در بازار است. هر دو ابزار رفت و برگشت به جهت تحمل وزن در تسمه نقاله استفاده می شوند با این تفاوت که قطعه رفت دارای یک سطح جانبی تقسیم وزن روی تسمه است. ولی مدل برگشتی در سطوح زیرین استفاده می شود. شاید اصلیترین مسئله در مورد تفاوت این دو همین محل قرارگیری و نرخ وزن وارده برای تحمل باشد.
رولیک برگشت چیست؟
رولیک نوار نقاله برگشت، در واقع رولیکهایی هستند که برای برگشت نوار به ناحیه اولیه بارگیری استفاده میشوند. این نوع رولیکها هم میتوانند افقی باشند و هم هفتی شکل. در رولیکهای هفتی شکل (7ای) در واقع شاهد سوارشدن دو رولر روی هم هستیم. این هفتی شکل بودن به منظور سهولت مسیریابی نوار طراحی شده است.
تا به حال با مشکلاتی نظیر پارگی نوار نقاله، خرابی غلطک ها و یا توقفات ناگهانی سیستم حمل و نقل خط تولید خود روبرو شده اید؟ اگر پاسختان مثبت است، خوب است با رولیک برگشت، کاربردها و همچنین نحوه عملکرد آن آشنا شوید. این قطعه ی کوچک اما شگفت انگیز، نقشی حیاتی در ارتقاء کارایی و طول عمر نوار نقاله شما ایفا می کند و می تواند به شما در صرفه جویی در هزینه ها و جلوگیری از اتلاف وقت و سرمایه تان کمک شایانی نماید. اما رولیک برگشت دقیقا چیست و چه کاری انجام می دهد؟
همانطور که پیش از این هم گفته ایم رولیک ها یا رولرها اجزای استوانه ای شکلی هستند که در سیستم های نقاله به کار می روند. وظیفه اصلی رولیک ها تسهیل حرکت نوار نقاله و حمل مواد است. این اجزا به کاهش اصطکاک و سایش بین نوار نقاله و سطح حمل کننده کمک می کنند و باعث روان تر شدن عملیات انتقال می شوند. در واقع اگر بخواهیم به طور ساده عنوان کنیم که رولیک برگشت چیست باید بگوییم رولیک هایی که در قسمت زیرین نوار نقاله جاگذاری می شوند رولیک برگشت می گویند .
رولیک برگشت نوار نقاله که با نام های رولیک هدایت کننده یا رولیک اِستِک نیز شناخته می شود، یکی از اجزای حیاتی نوار نقاله است که وظیفه ی هدایت و پشتیبانی از نوار نقاله در مسیر برگشت را بر عهده دارد. این قطعه ی ساده اما کاربردی، نقشی اساسی در حفظ ثبات، کارایی و طول عمر نوار نقاله ایفا می کند.
انواع رولیک برگشت نوار نقاله
این نوع رولیک با توجه به کاربرد و شرایط محیطی در انواع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. متداول ترین انواع این غلطک ها عبارتند از:
- رولیک برگشت افقی: این نوع رولیک، برای نوار نقاله هایی که در مسیر مستقیم حرکت می کنند، کاربرد دارد.
- رولیک برگشت V شکل: رولیک های برگشت V شکل، برای نوار نقاله هایی که دارای شیب هستند، مناسب می باشند. این نوع رولیک ها، از انحراف نوار نقاله به طرفین جلوگیری می کنند.
- رولیک برگشت با روکش لاستیکی: رولیک های برگشت با روکش لاستیکی، برای نوار نقاله هایی که مواد خشن و ساینده را حمل می کنند، به کار می روند. این روکش، از سایش و پارگی نوار نقاله جلوگیری می کند.
- رولیک برگشت استیل: رولیک های برگشت استیل، برای نوار نقاله هایی که در محیط های مرطوب یا اسیدی مورد استفاده قرار می گیرند، مناسب می باشند. این نوع رولیک ها، در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاوم هستند.
کاربردهای رولیک برگشت
این ابزار در صنایع مختلف و برای کاربردهای متنوعی مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از رایج ترین کاربردهای این نوع رولیک عبارتند از :
- صنعت نوار نقاله: در نوار نقاله های مختلف برای حمل و نقل مواد فله ای، بسته بندی شده و یا قطعات استفاده می شود.
- صنعت فولاد: در خطوط تولید فولاد برای حمل و نقل شمش، ورق و سایر محصولات فولادی استفاده می شود.
- صنعت معدن: در معادن برای حمل و نقل سنگ معدن، زغال سنگ و سایر مواد معدنی استفاده می شود.
- صنعت سیمان: در کارخانجات سیمان برای حمل و نقل سنگ آهک، ماسه و سایر مواد اولیه استفاده می شود.
- صنعت بازیافت: در مراکز بازیافت برای حمل و نقل ضایعات و مواد قابل بازیافت استفاده می شود.
مزایای استفاده از رولیک برگشت نوار نقاله
استفاده از این رولیک باکیفیت در نوار نقاله، مزایای متعددی را به همراه دارد که از جمله ی آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- افزایش طول عمر نوار نقاله: این ابزار با هدایت و پشتیبانی صحیح از نوار نقاله در مسیر برگشت، از سایش و پارگی زودرس آن جلوگیری می کند. این امر به طور قابل توجهی طول عمر نوار نقاله را افزایش می دهد و از هزینه های تعویض و جایگزینی آن می کاهد.
2- کاهش هزینه های تعمیرات و نگهداری: استفاده از این رولیک باکیفیت، اصطکاک و سایش بین نوار نقاله و سایر اجزای سیستم را کاهش می دهد. این امر به نوبه ی خود، نیاز به تعمیرات و نگهداری را به حداقل رسانده و از هزینه های اضافی در این زمینه جلوگیری می کند.
3- بهبود راندمان و کارایی سیستم نقاله: این نوع رولیک با حرکت روان و بی صدا، به حرکت روان تر و سریع تر نوار نقاله کمک می کند. این امر منجر به افزایش راندمان و کارایی سیستم نقاله و در نهایت، افزایش تولید و سودآوری می شود.
4- کاهش اصطکاک و سایش نوار نقاله: حلقه های لاستیکی باکیفیت در این ابزار، اصطکاک بین نوار نقاله و رولیک ها را به حداقل می رساند. این امر از سایش زودرس نوار نقاله و خرابی رولیک ها جلوگیری می کند.
5- ایجاد حرکت روان و بی صدا برای نوار نقاله: بلبرینگ های باکیفیت در این نوع رولیک، حرکت روان و بی صدا نوار نقاله را تضمین می کنند. این امر نه تنها از ایجاد سر و صدای مزاحم جلوگیری می کند، بلکه به افزایش طول عمر نوار نقاله و سایر اجزای سیستم نیز کمک می کند.
علاوه بر مزایای ذکر شده، استفاده از این رولیک می تواند به موارد زیر نیز کمک کند :
– کاهش مصرف انرژی: حرکت روان و بی صدای نوار نقاله به واسطه ی رولیک برگشت، منجر به کاهش مصرف انرژی و در نهایت، صرفه جویی در هزینه های برق می شود.
– افزایش ایمنی کار: این رولیک با هدایت و پشتیبانی صحیح از نوار نقاله، از نوسانات و حرکات ناگهانی آن جلوگیری می کند. این امر به افزایش ایمنی کار با نوار نقاله و کاهش خطر بروز حوادث کمک می کند.
– بهبود ظاهر نوار نقاله: این ابزار کاربردی با ظاهری زیبا و مدرن، می تواند به زیبایی و ارتقای ظاهر نوار نقاله نیز کمک کند.
نکاتی برای انتخاب رولیک برگشت مناسب
انتخاب این رولیک مناسب برای نوار نقاله، به عوامل مختلفی نظیر وزن بار، سرعت نوار نقاله، شرایط محیطی و بودجه ی شما بستگی دارد.
مهمترین نکات در هنگام انتخاب این ابزار عبارتند از :
– وزن بار: رولیک برگشت باید به اندازه ی کافی قوی باشد تا بتواند وزن بار منتقل شده بر روی نوار نقاله را تحمل کند.
– سرعت نوار نقاله: این نوع رولیک باید برای سرعت نوار نقاله شما مناسب باشد. برخی از رولیک ها برای سرعت های بالا طراحی شده اند و در سرعت های پایین ممکن است دچار مشکل شوند.
– شرایط محیطی: اگر نوار نقاله شما در معرض عوامل محیطی نظیر رطوبت، گرد و غبار و یا مواد شیمیایی خورنده قرار دارد، باید از رولیک برگشتی استفاده کنید که در برابر این عوامل مقاوم باشد.
– بودجه: این نوع رولیک در انواع مختلف و با قیمت های مختلفی در بازار موجود است. شما باید با توجه به بودجه ی خود، رولیکی را انتخاب کنید که از کیفیت و کارایی مناسب برخوردار باشد.
نصب و نگهداری رولیک برگشت نوار نقاله
نصب این رولیک بر روی نوار نقاله، فرآیندی نسبتاً ساده است که می توان با کمی دقت و ظرافت آن را انجام داد. با این حال، اگر تجربه ی کافی در این زمینه ندارید، بهتر است از یک تکنسین متخصص کمک بگیرید.
مراحل کلی نصب رولیک برگشت عبارتند از :
1- آماده سازی محل نصب: ابتدا باید محل نصب این رولیک بر روی نوار نقاله را به طور دقیق مشخص کنید. سپس، این محل را از هرگونه آلودگی و یا مانع پاکسازی کنید.
2- نصب فریم: اگر این رولیک شما دارای فریم است، باید فریم را در محل مورد نظر نصب کنید. برای این کار از پیچ و مهره های مناسب استفاده کنید.
3- نصب رولیک: رولیک را بر روی محور مربوطه قرار دهید و از محکم بودن آن اطمینان حاصل کنید. سپس، حلقه های لاستیکی را در دو طرف رولیک نصب کنید.
4- تنظیم کشش نوار نقاله: پس از نصب این ابزار، باید کشش نوار نقاله را به طور دقیق تنظیم کنید. این امر برای اطمینان از حرکت روان و بی صدای نوار نقاله ضروری است.
نکات مهم نگهداری از رولیک برگشت نوار نقاله
برای حفظ کارایی و طول عمر این رولیک ، باید به طور مرتب آن را مورد بازرسی و نگهداری قرار داد.
مهمترین اقدامات در زمینه ی نگهداری از رولیک برگشت عبارتند از:
1- بازرسی منظم: به طور مرتب این رولیک را از نظر هرگونه آسیب دیدگی، سایش و یا خوردگی بررسی کنید.
2- روانکاری: بلبرینگ های رولیک را به طور مرتب با گریس مناسب روانکاری کنید.
3- تنظیم کشش نوار نقاله: کشش نوار نقاله را به طور مرتب بررسی و تنظیم کنید.
4- تعویض قطعات فرسوده: در صورت مشاهده ی هرگونه قطعه ی فرسوده، باید آن را با قطعه ی جدید تعویض کنید.
با انجام اقدامات پیشگیرانه ی مناسب، می توانید از بروز مشکلات و خرابی های زودرس در رولیک برگشت جلوگیری کنید و طول عمر آن را به طور قابل توجهی افزایش دهید.
نکات ایمنی در هنگام کار با رولیک برگشت
کار با این رولیک می تواند خطرات بالقوه ای را به همراه داشته باشد. مهمترین نکات ایمنی در هنگام کار با این ابزار عبارتند از :
– قبل از شروع کار با رولیک ها، از خاموش بودن نوار نقاله و قفل بودن منبع برق آن اطمینان حاصل کنید.
– از لباس ها و تجهیزات ایمنی مناسب نظیر دستکش، عینک و کفش ایمنی استفاده کنید.
– هنگام کار با رولیک ها، از قرار دادن دست ها و انگشتان خود بین رولیک ها و قاب نوار نقاله خودداری کنید.
– از ابزار و تجهیزات مناسب برای کار با رولیک ها استفاده کنید.
– در صورت مشاهده ی هرگونه آسیب دیدگی در رولیک ها یا نوار نقاله، از کار با آنها خودداری کنید.
– دستورالعمل های ایمنی ارائه شده توسط سازنده ی رولیک ها را به دقت دنبال کنید.
رولیک های رفت نوار مقاله
رولیک رفت به عنوان یکی از کاربردیترین و اصلیترین اجزای دستگاه نوار نقاله به شمار میرود. این نوع رولیک که از انواع طبقهبندی رولیکها در صنعت محسوب میشود، عملکردهای خوبی را حاصل میکند. رولیک رفت و انواع دیگر رولیک، وظایف متنوعی را هموار میکنند. اما خطوط انتقال مواد، پرطرفدارترین متقاضی رولیکها را تشکیل میدهد.
رولیک رفت یکی از قطعات حیاتی در خطوط انتقال مواد است. این نوع، مسئول تحمل بیشترین فشار در نوار نقاله هستند که اگر به درستی بالانس نشوند یا استانداردهای لازم را نداشته باشند، ممکن است روی دیگر قطعات و نوار نقاله تأثیرات زیادی داشته باشند. نوع رفت در سطوح جانبی نوار نقاله قرار دارند تا وزن مواد انتقالی را تحمل کنند و تحت تستهای مختلفی مانند: اصطکاک، بالانس و آببندی به روش غرقابی قرار گرفته که باعث میشوند در برابر نفوذ آب و ذرات مقاومت نشان دهند. هرچند محصولات استاندارد هستند، اما میتوان آنها را بر اساس درخواست مشتریان به شکل غیر استاندارد تولید کرد. از مزایای بی شمار آنها می توان به مقاومت در برابر محیطهای آلوده و تحمل وزنهای سنگین اشاره کرد.
رولیک رفت نوار نقاله چیست؟
صنعتگران به خوبی میدانند که وسیله اصلی و نگهدارنده در نوار نقاله رولیک (roller) است. وسعت کاربرد رولیکها سبب تنوع آنها میشود. رولیک رفت (carrying roller) یکی از قطعاتی است که بیشترین اصطکاک را در نوار نقالهها تحمل میکند. بیایید اینگونه به قضیه نگاه کنیم، در صورتی که رولیک رفت در نوار نقاله یا تسمه نقاله وجود نداشته باشد چه میشود؟ عدم وجود این قطعه موجب میشود که بالانس یا میزان تعادل نوار نقاله به هم ریزد. در واقع این وسیله یا قطعه، میزان اصطکاک بالایی را متحمل میشود. عدم وجود رولیک رفت، بیشترین تاثیر منفی را روی عملکرد نوار نقاله میگذارد.
ساختار رولیک رفت به گونهای طراحی شده است که جزئیترین میزان نفوذ یا جذب ذرات آب یا گرد و غبار را دارد. وزن مواد انتقالی در واقع به سبب وجود رولیک رفت تحمل میشود. رولیکهای رفت سبب تحولی در سیستمهای کانوایر که از مهمترین تجهیزات حمل و نقل مواد هستند، شده است.
محل قرارگیری رولیکهای رفت
بسته به اینکه سیستم کانوایر به چه صورت است، رولیک رفت میتواند در قسمتهای مختلفی استفاده شود:
- زیربنای نوار نقاله
رولیک رفت در قسمت بالایی نوار نقاله قرار میگیرد. تسمه نقالهها به راحتی میتوانند روی آن حرکت کنند و مواد را بدین صورت جابجا کنند.
- نقاط تغییر حرکت
همانطور که میدانید تسمه نقالههایی هستند که به تغییر جهت نیز نیاز دارند زیرا گاهی اوقات حرکت مواد باید به جهتی دیگر متمایل شود. رولیک رفت با قرارگیری در نقاط تغییر جهت که معمولاً در انتهای تسمهها است، این وظیفه را انجام میدهد.
- قسمت تحتانی مواد انتقالی
رولیک رفت همچنین میتواند به صورت مستقیم زیر مواد قابل انتقال قرار گیرد. نکته حائزاهمیت اینکه رولیک باید با وزن مواد سازگاری داشته باشد تا بتواند به راحتی سبب انتقال مواد گردد.
- به عنوان پایینبر و بالابر
در برخی موارد لازم است که نوار نقالهها عملیات بالا یا پایینبری را انجام دهند. در نقاطی که ارتفاع وجود دارد رولیک رفت نقش مهمی در حمل و نقل مواد ایفا میکند.
- در جهت انتقال بزرگترین بارها
نوار نقالهها در صنعت میتوانند بارهای بسیار سنگین که حمل و نقل آن از عهده نیروی کار خارج است، را جابجا کنند. بنابراین رولیک رفت نیز در این نوار نقالهها با توجه به اوزان بالا در نواحی که بارهای بزرگ وجود دارد، نصب میشوند.
- نقاط بارگیری و تخلیه
در نقاط مذکور برای جریان داشتن مواد در یک جهت معین از رولیک رفت استفاده میگردد.
اجزای رولیک رفت نوار نقاله
در کلیت رولیکهای رفت دارای دو قسمت قابل تعویض و یک محور مرکزی هستند. بخش خراش دهنده قابل تعویض حاوی سطح خراش دهنده و یک پایه است. این نوع رولیک یک براکت در پایه خود دارد و بدنه آن از سطح خراش دهنده تا پایه تشکیل میگردد. این رولیک میتواند کاربری نوار نقاله در هنگامی که چندین خط میتوانند به هم برسند را افزایش دهد.
کاربرد رولیک رفت نوار نقاله
رولیک رفت به طور کلی در صنایع انتقال مواد، صنعت کاغذ، سیمان، چوب و صنایع غذایی به کار میآید. در این بخش، کاربردهای رولیک رفت را به صورت تیتروار معرفی میکنیم:
- تجهیزات کشاورزی
- صنایع کاغذ و چوب
- صنعت خودروسازی، هواپیماسازی و مونتاژ قطعات
- دستهبندی و بستهبندی مواد غذایی، دارویی یا شیمیایی
- صنعت معدن و زغال سنگ
- چاپ و لیبل زنی
- انواع حمل و نقل یا شاخههایی مانند الکترونیک
مزایای رولیک رفت در صنعت
رولیکهای رفت در نقطه مقابل یکی از انواع رولیک به نام رولیک برگشت قرار دارند. همچنین گاهی از رولیک رفت به عنوان رولیک فلزی نام برده میشود. در این بخش قصد داریم تا مزایای این رولیک کاربردی را مورد بررسی قرار دهیم:
- جابجایی مواد
همانطور که در بخش کاربردهای رولیک شفاف سازی کردیم، رولیک رفت میتواند به جابجایی موثر و بیوقفه انواع مواد کمک شایانی کند. انتقال مواد از نقطه صفر به نقاط دیگر به صورت پیوسته و موثر، اصلیترین مزیتی است که این رولیک در صنعت انتقال مواد بر عهده دارد.
- کاهش یا رفع اصطکاک
شاید بتوان دومین مزیت مهم این رولیک را کمک به کاهش اصطکاک نام برد. این نوع رولیکها سطح میان رولیک با نوار نقاله را کاهش میدهند. این حرکت سبب کاهش انرژی مصرفی و عملکرد خوب تسمه نقاله میشود.
- پایداری سیستم
بهبود کارایی سیستم که سبب بهرهمندی بیشتر از آن نیز میشود، از دیگر مزایای رولیک رفت است. پایداری که این نوع رولیک به تسمه نقاله میدهد، موجب جابجایی مواد به صورت ایمن میشود.
- کاهش میزان فرسودگی و خرابی
در نهایت رولیک رفت باعث کاهش خرابی و سایش میگردد. این رولیک از تماس مستقیم نوار نقاله با سطوح خشن و زبر جلوگیری میکند. بدین شکل نقش بسزایی در محافظت از نوار نقاله دارد.
- نصب راحت
کاربران و مصرفکنندگان می توانند با اطمینان از نصب و نگهداری آسان این نوع رولیک، به خرید آن بپردازند. زیرا استفاده از این قطعه، فرمول پیچیدهای ندارد.
- تعمیر و تعویض قطعات
اگر رولیک رفت به تعمیر و تعویض قطعات نیاز داشته باشد، با صرف هزینه اندک میتوان این مهم را انجام داد. در مقابل برخی از صنعتگران پرسی بودن این قطعه را از معایب آن میشمارند.
عملکرد رولیک فلزی یا رفت
این نوع رولیک در سطوح جانبی یا تحتانی نوار نقاله قرار میگیرد. بدین سبب باعث تحمل کردن وزن مواد انتقالی میگردد. کاهش اصطکاک، بالانس رولیک و آب بندی آن به روش غرقابی آیتمهایی هستند که برای عملکرد موثر، مورد بررسی قرار میگیرند. پس از آن نفوذ انواع ذرات اعم از رطوبت یا گرد و غبار به داخل این قطعه صورت نمیگیرد. پس مقاومت در برابر آلودگی از نتایجی است که با این تستها حاصل میشود. دوام و پایداری حرف اول را در عملکرد موثر رولیک رفت میزند.
برای افرایش عمر آنها چه کاری باید کرد؟
رولیک ها در انتقال مواد و محصولات در صنایع مختلف نقش بسیار مهمی ایفا میکنند. از صنایع معدنی و ساختمانی تا صنایع غذایی و دارویی، آنها به عنوان اجزای اساسی تسمه نقالهها استفاده میشوند و برای افزایش عمر مفیدشان در شرایط محیطی دشوار، باید به کیفیت ساخت، آببندی صحیح، استفاده از بلبرینگ با کیفیت و لولههای با ضخامت مناسب توجه کرد و باید بگوییم استانداردهایی مانند: ISO، DIN، GIS و CEMA برای تولید آنها مطابق با نوع کاربری آنها نیز تعیین شده است.
۵ مورد از بهترین اجناس رولیک نوار نقاله در بازار
عموماً از پایه فولادی و فلزی به جهت ساخت آن استفاده میشود برخی از فلزات مقاومت بالاتری در مقابل اکسیداسیون و خوردگی دارند و قطعاً انتخاب بهتری برای استفاده های متمادی و طولانی تر هستند. بنابراین روی مسئله قیمت نیز موثر است. پس از اینکه اطلاعاتی درباره انواع رولیکها و کاربرد آنها به دست آوردیم، اکنون باید درباره جنسهای رولیک کانوایر و کاربردهایشان سخن بگوییم.
جنس بدنه انواع conveyor | مزایای هریک |
رولیک نوار نقاله فلزی | یکی از بهترین گزینه ها در سیستم های انتقال است. لوله های آن در کارخانجات تولید و جوشکاری می شوند. مقاومت آن در مقابل ضربه و فشار خوب است اما در برابر خوردگی و اکسیداسیون مقاومت بالایی ندارد. |
جنس آلومینیوم | اجناس آلومینیومی نیز یکی از بهترین و مقاومترین گزینه های عرضه شده در بازار است که البته قیمت بالایی دارد. از ویژگی های مهم آن ضد زنگ بودن، رنگ پس ندادن است. |
اجناس استیل | با متریال ضد زنگ وحاوی مقادیری روی و کروم ساخته شده است. در برابر خوردگی، اکسید آهن و زنگ زدگی مقاومت بالایی دارد. قیمت آن مناسب و تحمل وزن بالایی نیز دارد. مدل استیل به صورت پرسی و تعویضی عرضه می شود. |
متریال چدنی | این جنس نیز از نظر دوام فنی انتخاب خوبی هستند. چدن اساساً در مقابل خوردگی، حرارت و ضربه دوام خوبی از خود نشان میدهد. معمولاً رولیک نوار نقاله مدل مخروطی با این متریال ساخته شده و قیمت آن نیز نسبت به فلزات بهتر است. |
رولیک نوار نقاله تفلون پلیمر | متریالهای تفلون و پلیمر به جهت استفاده در کارخانههای کاشی و سرامیک و صنایع غذایی گزینه بهتری هستند. باعث ایجاد ساختار سربی نمیشوند و همینطور از نظر بهداشتی نیز مناسب ترند. کشت و رشد میکروبی در نوع پلیمری به مراتب محدودتر است به همین جهت در کارخانههای صنایع غذایی یک انتخاب عالی بهحساب میآیند. |
رولیکهای st 37
در واقع بهترین و مهمترین نوع رولیک نوار نقاله، رولیک فولادی با گرید st 37 است. فولاد آنقدر محکم است که مقاومت بسیار زیادی دارد. این نوع رولیکها مقاوم هستند و دیر خورده میشوند. همچنین برای جابهجایی اجسام بسیار سنگین، بهترین گزینه محسوب میشوند.
رولیکهای استیل
رولیکهای استیل، هم مقاوم هستند و هم ضدزنگ. البته بدیهی است که مقاومت این نوع رولیک از نوع آلومینیومی کمتر است اما با توجه به قیمتی که دارد، به صرفه هستند. این نوع رولیک دو نوع پرسی و تعویضی دارد.
رولیکهای چدنی
رولیکهای چدنی در برابر خوردگی، حرارت و ضربه مقاوم هستند و البته قیمت بسیار مناسبی دارند. به همین دلیل است که انتخاب خوبی در این صنعت هستند.
رولیک های تفلون پلیمیر
آخرین نوع رولیکی که در این بخش باید به آن اشاره کنیم، رولیک تفلون و پلیمر است. این نوع رولیک نوار نقاله به سبب خاصیت ضربهگیری، در کارخانههای کاشی و سرامیک و صنایع غذایی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع رولیکها به دلیل کشت و رشد میکروبی محدود در کارخانههای صنایع غذایی کاربرد دارند.
مزایای استفاده از رولیک نوار نقاله چیست؟
این قطعه، ابزاری کاربردی و مفید است چرا که از نیروی حرکتی الکتروموتور برای حمل و نقل کالاها استفاده کرده و نیازی به نیروی کار انسانی نیست. مصرف انرژی زیادی ندارد و از طرفی شما میتوانید با کمترین هزینه و هم چنین با بهره گیری از یک ساختار مکانیکی محصولی را از مقصدی به مقصد های دیگر و چند مقصد بفرستید. علاوه برآن هزینه نوارهای غلتکی نسبت به دیگر گزینه ها کمتر است و هیچ آسیبی نیز به محیط زیست نمی زند. یکی از کلیدی ترین نکات در مورد این غلتک ها، هزینه کم نگه داری و تعمیر است. معمولاً در طولانی مدت قابل استفاده هستند و در صورت خرابی میتوانید با تعویض قطعات جزئی و اهرمها دوباره آنها را تبدیل به یک دستگاه قابل استفاده کنید. از ویژگی های دیگر آن به ساختار ویژه، و امکان خرید آن در قطر و ضخامت های مختلف است و تحمل وزن گوناگون است. دامنه استفاده از آن وسیع است. مثلا از حمل کنسرو های کوچک گرفته تا در حمل خودروهای سنگین و ورق های گالوانیزه کاربرد داشته و هیچ محدودیت وزنی ندارند. حتی کارخانجات بزرگ تولید فولاد نیز از آن بهره می برند.
نکات مهم در مورد خرید رولیک نوار نقاله
در صورتی که قصد خرید این قطعات مکانیکی را دارید حتما وب سایتهای زیادی را جستجو نموده یا با مراکزی نیز تماس گرفته اید. یکی از فاکتورهای مهم در هنگام خرید، توجه به کیفیت آن است. شرکت های تولیدی داخلی و خارجی فراوانی در این زمینه فعالیت دارند که برخی بر اصول توجه به کیفیت پایبند هستند اما تعدادی نیز با کاربرد متریال نامرغوب در این صنعت، متاسفانه محصولات با کیفیتی را به مصرف کنندگان گرامی عرضه نمیکنند . بنابراین لازم دانستیم هر آنچه در مورد این محصول، مورد نیاز است را آموزش دهیم.
توجه به مشخصات فنی رولیک نوار نقاله
توجه به ویژگیها و مشخصه های قطعه یکی از ارکان مهم خرید خواهد بود. معمولاً در ساخت این محصول از لوله هایی استفاده میشود که میتوانند فولادی یا پلاستیکی و… باشند. و انتظار میرود که از حد استاندارد ضخامت استفاده شود. داشتن ضخامت بالا باعث می شود کهconvior roller تحمل وزن کافی داشته باشند و بتوانند مقاومت خود را حفظ کنند. اولین مشخصه لازم برای طراحی و ساخت رولیک نوار نقاله این است که طراح بداند که این رولیک در چه آب هوایی و در چه کارخانه ای و برای چه حمل چه نوع موادی بر اساس چه وزنی استفاده میشود . که تمامی این موارد در طراحی و ساخت conveyor بسیار تاثیر گذار است. Convior roller ها از نظر ترکیب بسیار متنوع تر هستند زیرا آنها مستقیماً با محصول شما تماس دارند و میتوانند بر رفتار آن در هنگام حرکت تأثیر بگذارند.
برخی از غلتکها برای افزایش اصطکاک با پلاستیک یا لاستیک پوشانده میشوند در حالی که برخی دیگر به سادگی درامهای آلومینیومی یا فولادی هستند. غلتکی را انتخاب کنید که محصول شما را در خط نگه دارد و تأثیر منفی بر یکپارچگی محصول شما نداشته باشد. به طور مشابه، قابی را انتخاب کنید که بتواند وزن مواد در حال حمل و همچنین وزن غلتکها را تحمل کند.
بکارگیری بلبرینگ های استاندارد
یکی از مهمترین ارکان در ساخت رولیک نوار نقاله، بلبرینگ است، که ساختار حرکتی و لغزنده را کنترل میکند و در صورتی که از نوع تعویضی باشد به طبع انتخاب بهتری می باشد. قطعا پس از گذشت زمان بلبرینگها کیفیت خود را از دست میدهند و قابل استفاده نخواهند بود پس لازم است که براحتی تعویض شوند.
جوش و تراشکاری استاندارد
نکته مهم دیگر در بحث کنترل کیفیت conveyor توجه به نحوه برش کاری و مقاومت جوش روی وصله ها است. اگر وصله ها کیفیت لازم را نداشته باشند conveyor roller پس از مدتی حالت از هم گسیخته می شوند. همچنین باید فلری که در این متریال استفاده میشود انعطاف لازم را داشته باشد و در اثر تحمل وزن حالت له شدگی به خود نگیرد.
نوع بار و محدوده وزن
نوع بار و وزن بستگی به محصول در دست دارد. وزن محصول شما چقدر است؟ آیا شکننده است یا می تواند با سایر مواد موجود در مسیر تماس داشته باشد؟ پاسخ به این سؤالات جزئیات بیشتری را نشان می دهد که چه نوع رولیک نوار نقاله غلتکی مفید خواهد بود.
رفتار با کالا، فاکتورهای کنترل کننده و محیط
در نهایت حرکت موردنظر مواد، میزان کنترل و محیطی که نوار نقاله در آن کار خواهد کرد را در نظر بگیرید. اگر گرما، گردوغبار، کثیفی و رطوبت بیش از حد وجود دارد یک طرح ناهموار تر مانند رولیک نوار نقاله زنجیره ای را انتخاب کنید. اگر زمانبندی دقیق و فشار صفر موردنیاز است گزینه های نوار نقاله غلتکی با فناوری پیشرفته را انتخاب کنید تا دقت لازم را در اختیار شما قرار دهد. اگر برای انتقال یک شی از نقطه ای به نقطه ی دیگر فقط با روشی سریع و بدون فناوری نیاز دارید، همان نوار نقاله های غلتکی کافی است.
قیمت متناسب باکیفیت!
قیمت رولیک های نوار نقاله ای بر اساس جنس بدنه، ضخامت و قطر و نوع کاربرد مشخص میگردد. در صورتی که کیفیت لازم را نداشته باشند پس از مدتی می توانند دچار آسیب بشوند. اگر قیمت خیلی پایین باشد این احتمال وجود دارد که سازنده رولیک نوار نقاله از متریال بی کیفیت استفاده کرده است.
هزینه تهیه رولیک
بحث قیمت بخش مهمی برای صنعت و صنعتگر است پس در مورد عوامل مختلفی که در قیمت رولیک تأثیر میگذارند، صحبت میکنیم. در واقع قیمت رولیک به نوع کاربرد رولیک در صنایع بستگی دارد. آیتمهایی چون جنس رولیک، سایز، استانداردها، رنگ، ظرفیت بار، تعداد دندهها در صورت وجود، قطر شفت و ظاهر بر قیمت رولیکها تأثیر میگذارند همچنین برند سازنده، نقش مهمی در تعیین قیمت این قطعه بر عهده دارد. بنابراین متقاضی و علاقهمند به تجهیز نوار نقاله در ازای خدماتی که دریافت میکند، بهای لازم را میپردازد.
توجه به سازنده convior roller صنعتی – اصل 4+1
آخرین فاکتور در بحث نهایی که یک ویژگی مهم بهحساب میآید و اهمیت زیادی دارد توجه به برند سازنده و کارخانه تولیدکننده رولیک نوار نقاله خواهد بود. شرکتهای ایرانی و داخلی عموماً باید مجوزهای لازم را از وزارتخانههای مرتبط با حوزه تولید و صنعت دریافت کنند. BS-GIS-FEM-AFONE-DIN-ISO-CEMA از جمله مهمترین استانداردها در این حوزه هستند. در نتیجه اگر قصد بررسی قیمت رولیک و کنترل کیفی آن را دارید، حتماً این شروط را در نظر داشته باشید.
آخرین پله :
با توجه به کاربرد نوار نقاله در صنایع، اگر تصمیم به خرید آن یا تجهیزات فنی نوار نقاله گرفتهاید، توجه کنید که شما به عنوان صنعتگر یا مصرفکننده باید همواره به دنبال تولیدکننده برتر و معتبر باشید. زیرا بسیار مهم است که قطعات مربوط به نوار نقاله با کیفیت و عمری باشند. گروه صنعتی آلفا رول از پیشنهادات کاربلدان حوزه قطعات فنی به شمار میآید. این مجموعه با تیمی مجرب و حرفهای از اولینها و برترینهای تولید انواع رولیک در ایران است.
این محصولات در صنعت، معادن، کارخانجات سیمان و حمل ونقل، بنادر و کشتیرانی، کارخانهها و مراکز تولیدی و صنایع دارویی و خودرو سازی مورد استفاده قرار می گیرند. رولیکها یکی از اصلی ترین اجزای صنعت به شما می روند پس در انتخاب آن دقت کافی را داشته باشید.